Natuurlijke Beweging Innerlijke Kracht

_MDV9367.jpg

Voorbereiding Eerste Examen Sardinië

Voorbereiding voor examen met uitzicht vanaf het terras op Monte Petrosu

Op dit moment ben ik in Sardinië waar ik zojuist mijn eerste lerarenexamen heb behaald. Dat betekent dat ik gecertificeerd ben de originele Yang stijl Tai Chi Chuan te mogen onderwijzen. Een voor mij zeer heugzame gebeurtenis waar 17 jaar geleden het eerste zaadje voor was geplant. Nooit had ik durven bevroeden hier nu te staan. De Tai Chi oefening aan de vooravond (eigenlijk ochtend) op het terras van ons appartementje met dit uitzicht voelde als verheven, letterlijk en figuurlijk. De mist op de achtergrond zorgde voor een mystiek randje. Een bijzonder moment dat ik toch graag even wil delen.

Mijn allereerste Tai Chi leraar noemde al vrij vroeg in het begin dat er ergens in Amsterdam een school was die de originele Tai Chi Chuan vorm onderichtte die gerelateerd was aan de martial art die Tai Chi in weze toch ook is. Daarvoor moest je wel eerst de nodige training gehad hebben en duurde het minstens een paar jaar voordat je eraan toe zou komen. Nu dan, ondanks een lange inactieve tussenperiode, is het zover en mag ik me leraar noemen van deze authentieke vorm en kan ik kan ik me gaan voorbereiden op het examen van de Yin Yang Vorm volgend jaar, de eerst volgende van de 6 interne verdiepingen.

Spannend, leerzaam en heilzaam ...