Natuurlijke Beweging Innerlijke Kracht

Lichaam: Werken aan je gezondheid

De mens heeft van nature plezier in beweging, daarvoor hoef je alleen maar naar kinderen te kijken. Bewegen is een natuurlijke behoefte van ons.

Alleen wanneer wij geconfronteerd worden met een fysiek probleem of emotioneel sterk onder druk staan, wordt de behoefte minder omdat het lichaam energie aan het sparen is. Eigenlijk een heel slimme reactie van ons systeem. Om het energetisch niveau te kunnen verbeteren hebben wij een bewegingstraining nodig die rekening houdt met lichaam en geest.

Tai Chi Chuan is een gezonde manier van bewegen die niet uitputtend is en die de lichaamseigen krachten stimuleert. Gelijktijdig schept het ook ruimte in ons drukke hoofd. Weg van onze vaste doordraaiende gedachten. Even iets heel anders ervaren. Het openen van de energiebanen (meridianen) en het optimaliseren van de ademhaling brengen het lichaam weer in balans. Dit draagt bij aan minder last van spierspanning en aan een goed functionerend metabolisme, het helpt de vitaliteit van de organen te verbeteren, geeft meer souplesse in de gewrichten en het steunt het immuunsysteem. In stilte bewegen zo vloeiend als water is ontspannend, rustgevend, verfrissend en sterkt ons hele systeem.

Tai Chi Chuan, dicht aan de natuur van de mens....