Natuurlijke Beweging Innerlijke Kracht

IMG_2669.jpg

Deze originele Yang-stijl is de lange vorm met 108 elementen en wordt in Europa onderricht door Master Chu King Hung, één van de drie meester-leerlingen van Yang Zhen Ming (Shao Zhong of Shou Chung). Master Chu heeft zelf 26 jaar lang les gehad van Yang Shou Chung, de oudste zoon van Yang Zhao Qing (Cheng Fu). Yang Cheng Fu (kleinzoon van de grondlegger Yang Lu-Chan) is diegene die Tai Chi bij het publiek grote bekendheid heeft gegeven. Dit is de vorm die vandaag ook het meeste onderricht wordt. De stijl zoals die door Master Chu wordt doorgegeven is zeer uitgebreid en doet nog altijd eer aan de oude vechtkunst dat mede de basis is van Tai Chi Chuan.

Sinds 2015 in Maastricht, school voor de originele Yang-stijl Tai Chi Chuan onder auspiciën van de ITCCA Nederland

De originele Yang stijl richt zich op 3 elementen, de persoonlijke gezondheid, meditatie en de vechtkunst zelf. Het belangrijkste doel voor elke Taichi-beoefenaar is lang en zo volledig mogelijk leven. Je moet hiervoor gezond van lichaam en geest zijn en jezelf goed kunnen verdedigen (van binnen en naarbuiten). Vandaar dat de taoïstische gezondheidsoefeningen en meditatie evenals Qigong mede een belangrijke plaats innemen. De vorm zelf wordt in drie fasen onderricht en neemt in zijn geheel grofweg twee jaar in beslag om te meesteren. Na het beheersen van de vorm volgen nog een zestal verdiepingen en een aantal nevenvormen zoals pushing hands, fighting-form, zwaardvorm, etc.

Het resultaat met regelmatig beoefenen is dat je lichaam sterk en soepel wordt en blijft, ook al word je ouder. De vorm is langzaam, toch wordt elke vezel, elk gewricht en elke pees en spier van je lichaam in een vloeiende beweging getraind. Terwijl je je lichaam traint kom jezelf helemaal tot rust en wordt je bewustzijn sterk vergroot. Door het dagelijks oefenen van de vorm bouw je een extra energievoorraad op die je lichaam helpt de belangrijkste functies uit te oefenen. Jong of oud, er is geen grens aan de leeftijd waarop je ermee kunt beginnen.

Tai Chi Chuan en Qigong kan iedereen leren.

De locatie is: Frankenstraat 120, Maastricht, aan de "Groene Loper" in een oude winkelstraat die stilaan omgetoverd is tot een welzijnscentrum. Goed bereikbaar met de auto, fiets of openbaar vervoer en zelfs gratis parkeren zo goed als voor de deur en anders wel in een van de straten er omheen. Buiten de reguliere wekelijkse les is er op zaterdag- en zondagochtend een uitgebreide oefenles. Deze staat open voor alle leden van de ITCCA. Wil je deelnemen of een keer komen kijken, meldt je dan aan www.itcca.nl/maastricht. Er is ook een officiële website van de ITCCA Maastricht. Deze website houd ik voor de cursisten bij als platform voor uitwisseling van informatie.

 

School voor Tai Chi Chuan

Chrit Dingena

ITCCA Maastricht